przejdź do hurtowni

DUETUS

ilość znalezionych towarów: 7

Najpowszechniej występującym typem cery jest cera mieszana, przy czym prawie połowa populacji z tym rodzajem skóry zmaga się dodatkowo z niedoskonałościami (trądzik, rozszerzone pory, zaskórniki). 

DUETUS to nowoczesne, polskie kosmetyki naturalne, przeznaczone do pielęgnacji w konwencji minimalizmu i uniwersalizmu.

Kosmetyki DUETUS wyróżniają: 
- unikatowe receptury o właściwościach regulująco-detoksykujących (węgiel aktywny, olej z konopi, olej z czarnuszki, ekstrakty z nagietka, lukrecji i pięciornika, kwasy AHA, BHA, PHA), 
- 100% wegański skład, 
- 100% naturalna receptura łącznie z kompozycją zapachową (naturalne olejki eteryczne), 
- przystępna cena, 
- funkcjonalność 
- DUETUS to pierwsze na rynku kosmetyki przeciwtrądzikowe, anti-pollution i unisex.

WĘGIEL AKTYWNY (INCI: Activated Charcoal) - dzięki swojej strukturze bardzo skutecznie wiąże i absorbuje toksyny, zanieczyszczenia, nadmiar sebum, czy zrogowaciałego naskórka. Wykazuje działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, rozjaśniające i kojące. Stosowany jest w produktach do oczyszczania i pielęgnacji cer tłustych, mieszanych i trądzikowych. Redukuje zaskórniki, łagodzi zmiany zapalne na skórze, oczyszcza i odświeża. Eliminuje przykre zapachy. Węgiel aktywny jest w 100% naturalnym surowcem kosmetycznym, bardzo łagodnym dla skóry, który nie powoduje podrażnień i nie narusza jej bariery ochronnej. Dodatkowo stymuluje wzrost komórek, pozostawiając skórę wzmocnioną i wygładzoną. W wielu kosmetykach konwencjonalnych występuje jedynie czarny pigment (INCI: Carbon Black / CI 77268), który poza funkcją barwiącą w zasadzie nie wykazuje takich właściwości, jak prawdziwy węgiel aktywny.

OLEJ Z KONOPI SIEWNEJ (INCI: Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil) – to najbardziej „zbilansowany olej”, który zawiera w dużych ilościach nienasycone kwasy tłuszczowe jak również potrzebną ilość kwasów nasyconych. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe stanowią 81 % zawartości oleju z konopi. NNKT uzupełniają brakujące w skórze kwasy tłuszczowe i wzmacniają zniszczone komórki. Olej z konopi zawiera również kwasy nasycone, witaminy oraz substancje aktywne. W przeciwieństwie do kwasów nienasyconych, zawarte w oleju kwasy nasycone nie są wchłaniane. Tworzą natomiast na skórze barierę ochronną, spowalniającą m.in. parowanie wody. Badania kliniczne potwierdzają, że nienasycone kwasy tłuszczowe, a w szczególności kwas linolowy (omega-6) oraz gamma-linolowy, pomagają złagodzić, a nawet wyleczyć problemy skórne, takie jak egzema, przesuszenie czy łuszczyca. Kosmetyki zawierające kwas linolowy redukują transepidermalną utratę wody przez skórę. Ponadto kwasy te działają przeciwzapalnie oraz pomagają w pielęgnacji skóry podrażnionej, trądzikowej, normalnej i przetłuszczającej się. Uważany jest za jeden z najbardziej „suchych” olei. Szybko się wchłania, nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze.

OLEJ Z NASION CZARNUSZKI SIEWNEJ (INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil) - polecany w szczególności do pielęgnacji cery mieszanej, tłustej, trądzikowej i zanieczyszczonej. Za szereg cennych właściwości odpowiada ponad 100 związków aktywnych, występujących w nasionach. Olej z czarnuszki zawiera dużą ilość niezbędnych dla funkcjonowania organizmu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, C i E, biotyny, steroli i mikroelementów. Dzięki temu skutecznie wspomaga gojenie zmian skórnych, zapobiega powstawaniu blizn bądź redukuje już powstałe. Łagodzi zaczerwienienia oraz przebarwienia skórne. Wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i antywirusowe.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixel