przejdź do hurtowni

Hydrolat z kwiatu lawendy

  • Hydrolat z kwiatu lawendy
Producent: 4 SZPAKI
Kod produktu: 4SZ 52228
36,90 zł
/ szt.
36,90 zł / 100ml
73.80 pkt.
1.85 pkt.

Hydrolat (woda kwiatowa) powstaje w procesie destylacji parą wodną kwiatów lawendy wąskolistnej(*). W jego skład wchodzą rozpuszczalne w wodzie cząstki roślinne oraz niewielka ilość olejków eterycznych, odpowiadająca za delikatny zapach. Odczyn hydrolatu przypomina naturalne pH skóry, dlatego jest on odpowiedni w pielęgnacji każdego rodzaju cery.

DLA KOGO?

Odpowiedni do każdego rodzaju cery. Łagodzi, działa gojąco, antyoksydacyjnie i regenerująco.

PRODUKT UNIWERSALNY

Nasz hydrolat z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom uniwersalnych produktów. Jest doskonałym zamiennikiem toniku czy odświeżającej mgiełki do twarzy i ciała - opakowanie zawiera atomizer, dzięki czemu wystarczy spryskać twarz lub nanieść go na skórę przy użyciu płatka kosmetycznego.
Użycie hydrolatu na świeżo oczyszczoną skórę nie tylko przywróci jej właściwe pH po zastosowaniu środka myjącego, ale i przygotuje twarz do kolejnych etapów pielęgnacji.
Hydrolat jest również świetnym składnikiem bazowym do wszelkiego rodzaju płukanek, maseczek, toników czy odżywek, bądź jako baza humektantowa w procesie olejowania włosów.
W upalne dni możesz go trzymać w lodówce - schłodzony zapewni wspaniałe uczucie ukojenia rozgrzanej skóry chłodną mgiełką.
Jeśli na co dzień stosujesz pełny makijaż, delikatnie spryskaj hydrolatem twarz po jej przypudrowaniu, a zyskasz bardziej świeży, naturalny efekt i trwałość.

(*) Hydrolat jest w zasadzie produktem ubocznym pozyskiwania olejków eterycznych. Para wodna o temperaturze stu stopni pozwala uwolnić molekuły znajdujące się w różnych częściach roślin. W wyniku tego procesu wytrącają się dwie części - oleista, na którą składają się olejki eteryczne, oraz wodna - czyli hydrolat. Hydrolat w większości składa się wody, zachowuje też jednak substancje aktywne, które stosujemy w pielęgnacji skóry. Dzięki takim proporcjom, hydrolat zadziała więc znacznie łagodniej niż olejek eteryczny i charakteryzuje się też subtelniejszym zapachem. Można go bez obaw stosować na twarz, ciało czy włosy.

Pojemność: 100 ml

Skład: hydrolat z kwiatów lawendy wąskolistnej, bio-ferment z korzenia rzodkwi.

Skład INCI: Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate.

Informacje dodatkowe:

  • Kosmetyk 100% naturalny. 
  • Produkt wegański.

Producent: 4szpaki sp. z o.o., Polska

Parametry techniczne:
Objętość towaru w mililitrach dla jednostki standardowej:
Objętość towaru w mililitrach dla jednostki standardowej
100 ml
Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Zaufane Opinie IdoSell
4.95 / 5.00 369 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-02-16
Bardzo dobre produkty, błyskawiczna dostawa.
2024-01-25
Bardzo dobry kosmetyk. Używam od wielu lat. Jestem bardzo zadowolona.
pixelpixelpixelpixel